Pages - Menu

25 Haziran 2013 Salı

Twitter'a Yardımcı Uygulamalar

Twitter'in bu kadar popüler olması, yazılımcıları,tasarımcıları, programcıları da 
harekete geçiriyor.Her geçen gün Twitter'la ilgili yeni uygulamalar çıkıyor karşımıza.Twitter kullanıcılarının işine yarayabileceği en popüler uygulamaları bu başlıkta topladım.


                               1) Twitter Grader

Twitter hesabınızın sıralamasının, hesabınız hakkındaki özet bilgilerin, istatistiklerin ve ilk attığınız tweet tarihinin bulunduğu yararlı bir uygulama. Yapmanız gereken tek şey kullanıcı adınızı yazmak.




2) Friend or Follow

Twitter'da sizin takip ettiğiniz fakat sizi takip etmeyen kullanıcılarının listelendiği bir uygulamadır. Yapmanız gereken tek şey üye olmak ve Twitter hesabınızla giriş yapmak. Sizin takip ettiğiniz ama sizi takip etmeyen kullanıcılar saniyeler içinde açılan sayfada çıkmaya başlayacaktır.



3) We Follow

Twitter kullanıcılarını etiketlere göre organize edip, takip eden sayısına göre sıralayan bir Twitter uygulamasıdır. Twitter'a yeni başlayan ve kendini geliştirmek isteyen kullanıcılar için oldukça faydalı bir site. Yapmanız gereken Twitter hesabınızla giriş yapmak ve merak ettiği kategori ile ilgili etiketleri arama bölümüne yazmak. Kısa süre içerisinde arama yaptığı kategoriyle ilgili etikete sahip olan kullanıcılar açılacaktır. Böyle kendi alanınızla ilgili tweetler paylaşan kullanıcıları takip edebilirsiniz.


4) Nearby Tweets


Bence en yararlı Twitter uygulamalarından biri bu. Uygulama sayesinde yaşadığınız şehirde yaşayan Twitter kullanıcılarını tespit edebilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz bir kelime ile ilgili tweet atan tüm Twitter kullanıcılarına da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.




a) Uygulamanın Location/Konum kısmına şehir veya ülke yazıyorsunuz. Birkaç saniye sonra o bölgede yaşayan Twitter kullanıcılarının attığı tweetler karşınıza çıkıyor.

b) Uygulamanın Keyword/Anahtar Kelima kısmına ise aramak istediğiniz anahtar kelimeyi yazıyorsunuz; sevgi, aşk, mutluluk vb. gibi. Birkaç saniye sonra arama yaptığınız kelime ile ilgili Twitter kullanılarının attığı tweetler karşınıza çıkıyor.

5) Topsy

Bu uygulama sosyal medya arama motoru olarak kullanılıyor. Arama kısmına Twitter kullanıcı adınızı yazdığınız taktirde, kullanıcı adınızla ilgili tüm bilgiler listeleniyor; retweetler, favoriler, yorumlar vb. gibi. 



6) Twuffer

Paylaşmak istediğiniz bir tweet'in, zaman ve tarih ayarlarını yaparak istediğiniz zaman yayınlanmasına olanak sağlayan yararlı bir uygulama.



7) GroupTweet 

Twitter hesabınızla giriş yaptıktan sonra grup oluşturabiliyorsunuz. Oluşturduğunuz bu gruba Twitter kullanıcılarını ekleyerek ortak bir platform oluşturuyorsunuz. Twitter listesine benzer bir uygulama aslında. Diyelim ki bir dershanede çalışıyorsunuz. Dershanede çalışan öğretmen ve görevlilerin Twitter hesabını bu uygulamaya ekleyebilirsiniz. Böylece paylaştığınız ve diğerlerinin paylaştığı tweetler bu platformda listedekiler tarafından görüntülenebiliyor.



8) TwitCam

Twitter kullanıcıları ile görüntülü konuşma fırsatı veren bir uygulama. Yapmanız gereken tek şey, Twitter hesabınızla giriş yapmak.



9) Tinychat


Twitter kullanıcıları ile chat yapmanızı sağlayan, oldukça popüler bir uygulama.








http://mikrooplazma.blogspot.com/2013/06/twitter-yardimci-uygulamalar.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder